niedziela, 11 września 2011

Gotowanie nr 3

Dziś coś zupełnie innego .Zwie się korzenna marmolada do mięs.

-1 kg dojrzałych pomidorów

-pomarańcza

-50 dag cukru

-2 łyzki soku z cytryny

-po pół łyzeczki imbiru i cynamonu

-pół łyzeczki mielonego ziela angielskiego

-2 łyzki jałowcówki

pomidory obrać ,pokroić ,usunąć gnazda nasienne ,włozyć do rondla.Wlać2 łyzki wody.Dusić 30-40 minut na małym ogniu.Pomarańczę wyszorować i osuszyć.Otrzeć skórkę.Miązsz wypestkować i posiekać.Dodać do pomidorów.Wsypać cukier.Dusić 30 minut ,pod koniec dodać sok z cytryny ,imbir ,cynamon ,ziele angielskie i jałowcówkę.Zagotować.Gorącą marmoladę przełozyć do słoików szczelnie zamykanych.i ustawić do góry dnem.

Kitawka

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz